Bli barnvakt/läxhjälpare

bild1Är du mellan 18 och 80 och vet vilken glädje det är att jobba med barn? Eller vill du hjälpa barn och ungdomar med kunskap i olika skolämnen? Då har du kommit rätt! Du har erfarenheter av barn sedan tidigare hos en familj, på förskola, passat småsyskon, egna barn eller grannbarn.

Hos Family in Mind får du:

  • HLR-utbildning (första hjälpen för barn)
  • Försäkring
  • Löpande utbildning i aktuella allmänna frågor om barn
  • Löpande hjälp och stöd i ditt specifika uppdrag. Vi kommer att gå igenom rollen som barnvakt och vilka förväntningar som ställs på dig i arbetet. Family in Mind förbereder dig inför olika situationer och hur du kan hantera dem. Det kan handla om barns utvecklingsstadier, kommunikation eller andra frågor som kan dyka upp på vägen. Family in Mind är ett forum för föräldrar och barnvakter där vi kan ställa frågor och lära av varandra.
  • Du väljer själv hur, var och när du ska jobba. Hos Family in Mind blir du matchad och arbetar i samma familj.

Rekryteringsprocess
För Family in Mind är det viktigt att både kund och barnvakt är nöjda och därför är vi noga med vem vi  anställer och att den anställda matchar kundens önskemål. Därför går samtliga barnvakts- eller läxhjälpskandidater igenom följande rekryteringsprocess:

Family in Mind gör en telefonintervju och en personlig intervju. Kandidaten får möjlighet att presentera sitt CV, svara på frågor och visa sin lämplighet. Vi behöver försäkra oss om att vi inte anlitar kriminellt belastade personer och därför behöver kandidaten också förbereda orginalutdrag från Polisens belastningsregister. Du fyller i ansökningsblanketten för skola och barnomsorg och får ditt utdrag efter två veckor. Därefter ringer vi referenser. En referens kan exempelvis vara någon vars barn du passat.

Syftet med den personliga intervjun är att:

  • lämna information om Family in Mind, arbetsuppgifterna och eventuellt tänkbara familjer.
  • prata om ansökan, personliga egenskaper och motiv att jobba som barnvakt.
  • kandidaten lämnar utdrag ur belastningsregistret.
  • gå igenom anställningsvillkor. Du får ett skriftligt timanställningskontrakt först när vi har matchat dig med en familj som passar.
  • kandidaten ger referenser, så att Family in Mind kan besluta om anställning.

Vill du arbeta som barnvakt eller läxhjälpare hos Family in Mind? Välkommen med din intresseanmälan (cv och personligt brev).

Namn: *

E-postadress: *

Telefonnummer: *

Meddelande: *

Du kan också skicka e-post direkt till oss eller ringa på telefon 070-595 57 17.