Pris & villkor

Enkel prissättning

Vi har samma priser oavsett om det gäller vardag, kväll eller helg och ger mängdrabatt om du anlitar oss över 24 timmar per månad.

På storhelger är taxan dock 20 kronor mer per timme. Med storhelger menar vi Nyårsafton, Nyårsdagen, Långfredag, Påskafton, Påskdagen, Annandag påsk, Valborgsmässoafton, Första maj, Kristi himmelfärds dag, Sveriges nationaldag, Midsommarafton, Midsommardagen, Julafton, Juldagen, Annandag jul och Trettondag Jul.

För dig som vill ha barnvakt med kort varsel (mindre än en vecka) och inte är kund hos oss ännu – är taxan 50 kronor mer per timme.

Barnpassning: 205 kr/timme inklusive moms efter rutavdrag
Barnpassning: 410 kr/timme inklusive moms före rutavdrag

Enligt Riksdagsbeslut 2015-06-16 ingår inte längre läxhjälp i de hushållsnära tjänsterna (rutavdraget) och är därför inte avdragsgill. Samtidigt beslutades att rutavdraget fr o m 2016-01-01 halveras till 25 000 kronor för personer som inte har fyllt  65 år.

Läxhjälp: 410 kr/timme inklusive moms
Läxhjälp på gymnasienivå: 490 kr/timme inklusive moms

Vi debiterar ett minimum på tre timmar per tillfälle, två timmar för läxhjälp. Anledningen är att Family in Mind ska kunna rekrytera de bästa barnvakterna och läxhjälparna och att våra anställda ska känna att det lönar sig att jobba hos oss.

Fakturering
Vi fakturerar i efterskott, vilket innebär att du betalar din faktura månaden efter arbetet är utfört. Du får din faktura till angiven e-postadress vid månadsskiftet och har tio dagars betalningsfrist. Detta beror på att det är först när kunden har betalt, som vi kan ansöka om resterande 50 procent från Skatteverket.

Väljer du att inte använda rutavdrag kan vi diskutera alternativ betalningsfrist.

Så här fungerar rut
Om du uppfyller kraven för rut/rot kan du få sammanlagt 25 000 kronor i rut- och rotavdrag per år och person.

Du ansvarar för att du har utrymme för rutavdrag eller inte. Om du väljer att använda rutavdrag innebär det att 50 procent av fakturabeloppet dras direkt på din faktura. Du får en sammanställning av dina avdrag från Skatteverket.

För att barnpassningen ska ses som en hushållsnära tjänst och vara avdragsgill måste den ske i hemmet. Mer information  om rut finns på Skatteverkets hemsida www.skv.se.

Försäkringar
Family in Mind har tecknat olycksfallsförsäkring för sina anställda och ansvarsförsäkring för person- eller sakskador som kan uppstå i samband med verksamheten. Det är viktigt att familjen har ett fullgott försäkringsskydd för sina barn och sitt hem.

Anlitar du redan en bra barnvakt?
Vi tar gärna över arbetsgivaransvaret för en befintlig barnvakt. På det viset slipper du löneadministration och får mindre ansvar. Vi tar fullt försäkringsansvar och ser till att din barnvakt får tillgång till utbildning. Dessutom får du reducerat pris på första fakturan.